top of page

Čuveni svetski investitor ulaže u srpsko tržište

Updated: Nov 18, 2020

Kineska kompanija Yihai Properties Group u svoj dosadašnji portfolio upisala je osam miliona izgrađenih kvadratnih metara širom sveta, a sada je započela izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa ZepTerra na najatraktivnijoj lokaciji na Novom Beogradu

Poznata svetska investitorska kuća, kineska kompanija Yihai Properties Group započela je izgradnju svog prvog projekta u ovom delu Evrope – stambeno-poslovnog kompleksa ZepTerra na najatraktivnijoj lokaciji na Novom Beogradu. Posle brojnih izgrađenih objekata širom Kine i Amerike, čuvena kompanija odlučila je da svom bogatom portfoliju doda i savremeni projekat smešten u srpskoj prestonici.


Yihai Properties Group iz Hong Konga osnovana je 1989. godine, a svoje poslovanje razvijala je u industriji nekretnina, menadžmentu obrazovanja, finansijskim investicijama i zdravstvenim uslugama. U Kini su izgradili 12 obrazovnih institucija uključujući vrtiće, srednje škole, internacionalne škole, škole za obuku, kao i koledže. Međutim, ništa manje poznata i uspešna nije ni humanitarna Yihai Fondacija koja je 2012. godine osnovana u Pekingu.


Ova fondacija poznata je i na našem tržištu još od 2017. godine kada je predsednica kompanije i fondacije, gospođa Linda Vang, u Užicu uručila novčanu pomoć od 340. 000 evra za izgradnju tamošnjeg vrtića. Ipak, najviše će se pamtiti pomoć Yihai fondacije i njene predsednice prilikom borbe sa virusom COVID-19 kada je još 3. aprila organizovana dostava ozbiljnih količina testova, maski, rukavica, zaštinih naočara i zaštitne odeće. Zbog izuzetne solidarnosti i prijateljske pomoći u

najznačajnijem trenutku, gospođa Vang dobila je i zahvalnicu Vlade Srbije.


Inače, tokom tri decenije postojanja Yihai Properties Group u svoj portfolio upisao je više od 8 miliona izgrađenih kvadratnih metara u Kini i Njujorku. Ova kompanija u Kini ima više uspešno ostvarenih projekata od kojih se posebno ističu Yihai Garden u Pekingu, Jinying Plaza u Šangaju, Svetski trgovinski centar u Guangdžou, kao i veliki broj objekta u Šangaju, Hong Kongu, Šenženu i Guangdžou. Zbog toga ne čudi, što je kompleks ZepTerra koji je počeo da se gradi u blizini poslovnog centra Airport City već zainteresovao brojne Beograđane. Sve relevantne informacije u vezi kupovine doma u ovom raskošnom kompleksu, budući stanari mogu da dobiju od vodeće konsultantske kuće za nekretnine CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe kojoj je poverena ekskluzivna prodaja stanova.


2,438 views1 comment

Recent Posts

See All

댓글 1개


익명 회원
2020년 9월 15일

U kom bloku se gradi taj komplex. Naime izmedju blokova 38 i 29 a iza Akademije za film i umetnost prema autoputu, godinama se nista ne gradi. Takodje stoji prazan prostor na uglu ulica Omladinskih brigada i Milutina Milankovica, takodje preko puta Akademije za film i umetnist. Bilo bi lepo da taj kompleks bude tu.

좋아요
bottom of page